Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Szüreti barkácsolás a Német Nemzetiségi Tájházban

Ismét beköszöntött az ősz és az ősszel együtt eljött a szüret ideje is. 2022.09.18-án vasárnap a Tájházban vártuk a volt, a jelenlegi és a jövendőbeli óvodásainkat szüleikkel együtt egy kis ügyeskedésre, barkácsolásra.
A Német Nemzetiségi Önkormányzat kiváló házigazdának bizonyult. A gyerekeket és felnőtteket zsíros kenyérrel, hagymával, szörppel, csokival és finom musttal várta. A mustért meg is kellett dolgoznia a gyerkőcöknek, a préselésből aktívan kivették a részüket.
Közben a sátorban a hűvös idő ellenére is nagyon sokan gyűltünk össze. A gyerekek és szüleik gyurmázhattak, pasztellkréta technikával és a szövéssel ismerkedhettek a mi ovink standjánál, de a Mese ovi és dunaharaszti kézművesei még sok érdekes technikát mutattak be a fonástól a nemezelésig.
Mint ahogy az a fotókon is látszik, nagyon jó hangulatban zajlott a délelőtt, hamar elszaladt az idő. A családok az elkészült tárgyakat és az élményt is magukkal vihették, miközben kicsit közelebb kerültek a német nemzetiség kultúrájához, hagyományaihoz. 
Szeretném megköszönni a Családoknak a részvételt és Kollégáimnak a munkát, hogy vasárnap is mosolygósan, jókedvvel képviselték a Hétszínvirág Óvodát.